Nyhet journalist som hotar: Hot mot demokratin 

Brottmålsadvokat till Tillsynsenheten: Håkan Frisell ska buras in!

Det är hårda ord från en av Sveriges duktigaste brottmålsadvokater som Tillsynsenheten får höra när namnet Håkan Frisell kommer på tal.

– Håkan Frisell ska buras in, den mannen ska sitta i fängelse. Det är inte normalt att en journalist i flera år trakasserar och hotar individer på sin blogg Foodmonitor.se. Han ska inte få ta del av vårt fina samhälle som vi har byggt upp. Har man valt att hota och trakassera andra människor med verktyg som vi har byggt upp i detta samhälle då har man också förbrukat rätten att vistas bland oss. Denna man som utger sig för att vara en seriös journalist har i flera års tid trakasserat individer med invandrar bakgrund utan några grunder alls. Här tycks avundsjuka, eventuell sjukdomsbild eller något annat liknande ha en stor roll i den rapportering som Håkan Frisell har bedrivit på sin blogg Foodmonitor.se

Det är dags att bl.a polis och andra myndigheter agerar avslutar brottmålsadvokaten.

Tillsynsenheten noterar att brottmålsadvokaten är tillsynes vansinnig.

Vi på Tillsynsenheten har följt Håkan Frisells rapporteringar i flera år

I flera år har vi på Tillsynsenheten sett den rapportering som förekommer på bloggen Foodmonitor.se och det är oerhört farligt mot den svenska modellen när personer utger sig för att vara journalister sprider ett sådant hat mot samhället och personer som på ett eller annat sätt har kommit i vägen för Foodmonitor.se.

Tillsynsenheten kontaktar en insatt polis

Vad man bör göra är att faktiskt polisanmäla denna man då det uppenbarligen finns utrymme för ett allmänt åtal. Det fina med den svenska rättsprocessen är att begås det brott på nätet så finns det alltid ett utrymme för ett allmänt åtal. Många verkar tro att internet är en plats där brott får förekomma utan rättsliga efterspel och så är det inte. 

– Jag skulle rekommendera att man polisanmäler bloggen Foodmonitor som du nämner och efter att ha tagit del av det som har skrivits på bloggen Foodmonitor finns det absolut utrymme för ett allmänt åtal dock ska en åklagare fatta beslut i ärendet.

Besök vår röda lista för journalister som ljuger

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments