Nyhet journalist som hotar: Hot mot demokratin 

Grovt förtal: Håkan Frisell stäms i Värmlands Tingsrätt. Ombudet Mohamed Abdi ser fram emot en seger.

Tillsynsenheten har idag tagit del av uppgifter om att Håkan Frisell, mannen bakom bloggen Foodmonitor.se stäms i domstol (Värmlands Tingsrätt) för bl.a grovt förtal.

Håkan Frisell ska enligt stämningsansökan ha förföljt och attackerat en person i princip dagligen i flera månader och bl.a påstår Håkan Frisell att den personen skulle vara mannen bakom Tillsynsenheten samt att den mannen kommenterar hatiskt på vår sajt Tillsynsenheten? Vi på Tillsynsenheten kan väl för våra läsare åtminstone upplysa er om att mannen som Håkan Frisell grovt förtalar inte på något sätt förfogar över vår sajt Tillsynsenheten och inte heller har vi sett att den mannen kommenterar på vår sajt.

Eftersom att vår sajt omnämns av Håkan Frisell rätt ofta så tycker vi att det är kul att bli omnämna väldigt mycket men efter kontakt med ombudet Mohamed Abdi får vi följande svar:

Att dagligen i flera månader attackera, smutskasta samt fara med osanningar om min klient har vi nu fullföljt min klients önskningar om att han vill att man upphör med att hänga ut honom som en hatisk man som bl.a driver er sajt Tillsynsenheten.se. Har har man faktiskt en svarande som kallar sig för journalist och hänger ut min klient som en hatiskt person som driver hatsajter och hotar massa personal hos myndigheter. Vi har även gjort anspråk på ett högt ersättningsanspråk – Vi ser fram emot en seger

Preliminära uppgifter i stämningsansökan

Vad vi förstår så är stämningsansökan preliminär och kan komma att ändras där kärande vid ett senare tillfälle även kommer att inkomma med ytterligare bevisning och/eller korrigering i gärningsbeskrivningen.

Vi går igenom en del av de ordval om Håkan Frisell har valt i din yrkesutövning som alltså utgör det grova förtalet mot Mohamed Abdis klient

Männen bakom skandalbolagen Svensk Djurassistans AB och Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB har, som FoodMonitor berättat om tidigare, använt sig av hatsajter man äger till att angripa journalister och handläggare på myndigheter. Hemadresser och länkar till bilder har lagts ut på hatsajterna. Inte nog med det. Bolagen har på sajterna publicerat kränkande lögner om journalisterna och handläggarna.

FoodMonitor har valt att kalla MilDigitalGroup för en låtsaskoncern då deras verksamheter i era bolag enbart tycks gå ut på att lura konsumenter och utöva repressalier mot journalister och handläggare på myndigheter.

Speciellt tillfredställande är det att läsa det hat som ensamägaren (Mohamed Abdis klient) skickat till Skatteverket

Travelconsent.org – ägare till hatsajter och skandalkoncern riktar nu in sig mot barn

Nu drivs bolaget av (Mohamed Abdis klient) och (maskat namn) som är välkända skojare sedan tidigare.

Dessa personer har ett litet nätverk av bluffbolag och hatbloggar

Skojargänget svarade då genom att lägga upp två informationssajter konsumentenheten.se och tillsynsenheten.se där de på olika sätt hängde ut de myndighetspersoner som agerat mot deras skojeriverksamhet.

Tillsynsenheten följer Mohamed Abis ärende noga

Vi på Tillsynsenheten följer ärendet noga och kommer att uppdatera mer kring ärendet när vi har sådan information att publicera. Mohamed Abdi har lovat att kontakta oss så fort han har något nytt att berätta

Kommentera gärna vår artikel

För dig som hittade hit vill vi gärna att du lämnar en kommentar och berättar vad du tycker. Det uppskattar vi på Tillsynsenheten. Längre ner på denna sida kan du kommentera vårt avslöjande reportage om journalisten Håkan Frisell.

Besök vår röda lista för journalister

3.4 5 votes
Betyg
5 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ricardo
7 månader sedan
Betyg :
     

Härligt. Nu njuter jag

Alibaba
7 månader sedan
Betyg :
     

Synd. Var ska man säga. Tråkigt att Håkan valt den mörka sidan. Jag har dock förhoppningar om att han skärper till sig.

Babben
7 månader sedan
Betyg :
     

Vad gör shuno?. Helt delli bre.

Matte
4 månader sedan
Betyg :
     

Håkan ger sig inte. Gammal gubbe.

Martin
2 månader sedan
Betyg :
     

Det får rykten om att Håkan Frisell tjallar till myndigheter nu. Vad håller han på med egentligen. Inget jobb på dagarna?