Nyhet journalist som hotar: Hot mot demokratin 

Rikard Ljungqvist hävdar att styrelsemedlemmar hos Hyresgästkassan är dömda för bedrägeribrott:

I denna artikel avslöjar vi det allvarliga hat och hot journalisten Rikard Ljungqvist från tidningen Hem & Hyra sprider om enskilda individer som sitter i styrelsen för Hyresgästkassan. De är så pass allvarliga att Tillsynsenheten rekommenderar att Rikard Ljungqvist polisanmäls för grovt förtal samt grova trakasserier.

Rikard Ljungqvist skriver för tidningen Hem & Hyra som vi på Tillsynsenheten varnar för med anledning av det allvarliga hotet mot demokratin som finns hos tidningen Hem & Hyra 

Hem & Hyra är en tidning som ägs av Hyresgästföreningen och sprider lögner och hat mot enskilda individer som bedriver verksamheter där man är en konkurrent till Hyresgästföreningen.

Rikard Ljungqvist accepterar inte att Hyresgästkassan existerar som en konkurrent till Hyresgästföreningen

Journalisten Rikard Ljungqvist har valt att inte acceptera en fri företagsmarknad i Sverige och vill med alla medel smutskasta styrelsemedlemmar hos Hyresgästkassan genom att skriva falska artiklar där man påstår att just styrelsemedlemmarna för Hyresgästkassan är dömda för bedrägeribrott och har skickat ut bluffakturor till random människor.

Detta stämmer givetvis inte!!!

Tillsynsenheten får tag i belastningsregister för de styrelsemedlemmar som anklagas för att ha dömts för bedrägeribrott och bluffakturor

När vi på Tillsynsenheten får tag i belastningsregistren för styrelsemedlemmarna hos Hyresgästkassan kan vi ganska fort konstatera att det inte finns några sådana domar mot styrelsemedlemmarna.

Se bild här nedan som bevis för att Rikard Ljungqvist kan misstänkas ha begått grova brott samt kan misstänkas ha begått grovt förtal mot Hyresgästkassans styrelsemedlemmar. Oerhört allvarligt att falskeligen anklaga seriösa företagare för att ha dömts för bedrägeribrott. Rikard Ljungqvist varningsgrad hos Tillsynsenheten här mycket hög.

 

Styrelsemedlem 1 - Klicka på bilden för förstoring
Styrelsemedlem 2 - Klicka på bilden för förstoring

Rikard Ljungqvist är en journalist som sprider hat för tidningen Hem & Hyra

Som vi tidigare har rapporterat om så har tidningen Hem & Hyra satt i system att ljuga och hata i sina reportage och det ser vi mycket allvarligt på. Flera journalister hos tidningen Hem & Hyra sprider missvisande information till sina läsare och agerar även på samma sätt i andra tidningar när tillfälle ges för dessa journalister.

Hem & Hyra tillsammans med journalister är ett hot mot demokratin

Demokratin är hotad när tidningen Hem & Hyra får möjlighet att grovt förtala hederliga människor för att man anser sig ha monopol i en viss bransch. Samtidigt låtsas tidningen Hem & Hyra att man på något sätt äger rätten till att granska och hota.

Vi har sökt Rikard Ljungqvist för en kommentar

Tillsynsenheten har mejla Rikard Ljungqvist dock utan att erhålla något svar ännu. Får vi ett svar så publicerar vi svaret här.

Besök vår röda lista för journalister

1 4 votes
Betyg
5 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrik
7 månader sedan
Betyg :
     

Fan Rikard Ljungqvist inte du också. Trodde du var på den rätta sidan. Var du tvungen att gå över till den mörka sidan? Tråkigt. Lögner tar inte oss framåt. Sluta upp med det där. Inte rätt!

Mille
7 månader sedan
Betyg :
     

Oj. Det här var inte alls bra Rikard Ljungqvist från Hem & Hyra

Molly
6 månader sedan
Betyg :
     

Herregud. Att journalister inte ger sig

steven
4 månader sedan
Betyg :
     

Men gamla brott syns inte i belastningsregistret.

Mahmud
4 månader sedan
Svar till  steven

Det stämmer. Beroende på vilka brott det gäller. Vanligtvis 10 år om man är brottfri så att säga. Här hävdar man dock att personerna i fråga skall ha begått brott alldeles nyligen så ditt argument faller pladask. Du kanske ska läsa deras anklagelser igen!!