Nyhet journalist som hotar: Hot mot demokratin 

Susanna Skarrie avslöjar sig själv i Aftonbladet TV:

I denna artikel berättar vi mer om de reaktioner som skett i och med att Susanna Skarrie avslöjas i Aftonbladet TV med information som helt enkelt inte stämmer överhuvudtaget.

Vi avslöjar Susanna Skarrie också som en person som i Aftonbladet TV rapporterar falskeligen om företrädare för sin konkurrent. Se våra bildbevis lite längre ned i denna artikel.

Susanna Skarrie intervjuas av Aftonbladets och avslöjar sig själv med påståenden som inte på något sätt stämmer. Pinsamt Susanna Skarrie!!! Och rätt tragiskt med alla falska påståenden. Läs mer här nedan så avslöjar vi återigen Susanna Skarrie.

Susanna Skarrie som är chefredaktör för tidningen Hem & Hyra som vi dessutom varnar för med anledning av att den tidningen inte bara har en chefredaktör som publicerar missvisande information i sina reportage men också flera journalister agerar på samma sätt hos Hem & Hyra. 

Kriterierna för att få arbeta hos Hem & Hyra är att man är en bra på att vrida på sanningen.

Susanna Skarrie avslöjas i Aftonbladet TV och tycker att människor som kommenterat avslöjande information om henne i olika forum på internet är ett hot mot demokratin. Hon vill hellre tysta sina kritiker och tycker att människor som avslöjat information om henne inte ska få ha rätten att uttrycka sig utan dessa människor ska istället hålla munnen stängd. 

Susanna Skarrie finner avslöjanden om henne som jobbiga

Enligt Aftonbladets reportage har Susanna Skarrie fått ta emot ”hat” men dock ej några hot på olika forum. Susanna Skarrie omnämns i forumet som rasist, kommunist och en lögnare. Vi på Tillsynsenheten kan dock bekräfta att Susanna Skarrie upprepande gånger har spridit information som inte stämmer och detta gör hon även i reportaget med Aftonbladet vilket vi går igenom här nedan.

Låt oss gå igenom vad Susanna Skarrie i Aftonbladet TV framförde

Lögn 1, Susanna Skarrie påstår att konkurrenter (Hyresgästkassan) till Hyresgästföreningen  skickar bluffakturor till människor tillsammans med hot om Kronofogden. En ren lögn. Hyresgästkassan skickar inga fakturor utan endast erbjudanden, d.v.s reklam och inte heller finns det någon text på reklamerbjudanden om att man hotar med Kronofogden. Susanna Skarrie far alltså återigen med osanningar. Se bild här nedan som bevisar att Susanna Skarrie inte talar sanning när hon i Aftonbladet TV påstår att Hyresgästkassan hotar med Kronofogden i deras ”fakturor” vilket i själva verket endast är erbjudanden och framgår tydligt i deras reklamutskick.

Klicka på bilden för förstoring

Lögn 2, Susanna Skarrie påstår att personer som driver Hyresgästkassan och är alltså konkurrenter till Hyresgästföreningen driver 10 st bluffbolag. En ren lögn även detta. Inte någonstans kan vi se att det drivs 10 st bolag och inte heller att det förekommer några bluffbolag som Susanna Skarrie försöker göra gällande. Vi har lyckats få fram att det totalt finns 5 stycken registrerade aktiebolag. Inte något av dessa bolag skulle vara ett så kallat bluffbolag. Susanna Skarrie är alltså i farten igen. Se bild här nedan från allabolag.se som bekräftar att det finns 5 st registrerade bolag.

Klicka på bilden för förstoring

Lögn 3, i reportaget framgår det att någon har köpt google annonser när man söker på namnet Susanna Skarrie och detta var vi givetvis nyfikna på och gjorde då en enkel google slagning på Susanna Skarrie. Och vips så inser man rätt fort att även detta var en osanning. Inte någonstans kunde vi se att någon har köpt google annonser. Så även här ser man att Susanna Skarrie i Aftonbladet inte håller sig till fakta. Man hittar dock länkar som indexerats högt upp i googles sökresultat gällande avslöjanden om Susanna Skarrie. Detta är hur som helst inga köpta annonser och varför man vill påstå detta är en gåta för oss.

Klicka på bilden för förstoring

Lögn 4, I reportaget påstår Susanna Skarrie även att Hyresgästkassan som är konkurrenter till Hyresgästföreningen ska ha kopierat Hyresgästföreningens hemsida. Inte på något sätt stämmer det heller. Ganska enkelt att se att inget sådant har skett. Se bild nedan för att avgöra själva.

Hyresgästkassans hemsida - Klicka på bilden för förstoring
Hyresgästföreningens hemsida - Klicka på bilden för förstoring

Lögn 5, I tidigare reportage samt systematiskt så har Susanna Skarrie misstänkts ha grovt förtalat styrelsemedlemmar hos Hyresgästkassan genom att sprida information om att dessa ska vara dömda för bedrägeribrott och bluffakturor. Oerhört allvarligt att anklaga människor för att vara dömda för brott så som Susanna Skarrie gör. Vi har därför valt att publicera belastningsregister för bägge styrelsemedlemmarna hos Hyresgästkassan för att på så sätt återigen bevisa att Susanna Skarrie anklagar sina konkurrenter för att vara dömda för brott. 

Styrelsemedlem 1 - Klicka på bilden för förstoring
Styrelsemedlem 2 - Klicka på bilden för förstoring

Susanna Skarrie och vår syn på riktig demokrati!

Att ständigt  fara med osanningar mot andra människor är ett stort hot mot vår svenska demokrati och om nu Susanna Skarrie systematiskt gör detta så måste vi i samhället se till så att sådant inte får förekomma. Att få utrymme i Aftonbladet med de åsikter Susanna Skarrie har är ett stort hot mot oss alla. 

När en del personer ständigt ljuger har man förbrukat sina möjlighet till att få synas och höras i ansedda medier annars kan detta skada förtroendet hos exempelvis Aftonbladet.

Vi behöver få ett slut på fejk news journalister som får alldeles för stort utrymme i media och sedan sprider sina lögner. Det har blivit ett fenomen med fejknews och vi på Tillsynsenheten granskar detta dagligen.

Vi har sökt Susanna Skarrie för en kommentar

Tillsynsenheten har mejla Susanna Skarrie dock utan att erhålla något svar ännu. Får vi ett svar så publicerar vi svaret här.

Besök profil för: Susanna Skarrie

1 6 votes
Betyg
12 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Margareta
7 månader sedan
Betyg :
     

Jag har läst och tittat på inslaget hos aftonbladet. Handen på hjärtat så trodde jag faktiskt att det Susanna Skarrie fick fram i reportaget var sant och blev lite förbannad men nu känner även jag att jag har blivit lurad av henne. Varför gör hon så här? Det är inte schysst ju. Det trodde jag verkligen inte om henne. Tack för bra avslöjande i alla fall. Framöver kommer inte jag att lita på ett enda ord hon får fram.

Lisa
7 månader sedan
Svar till  Margareta

Instämmer. Känner mig förd bakom ljuset. Taskigt att smutskasta företag och privatpersoner på så sätt som Susanna Skarrie gör.

Mohamed
7 månader sedan
Svar till  Lisa

Det förekommer rätt ofta att journalister påstår att massa företag är bluffbolag. Huvudanledningen är så kallat CLICKBAIT. Så att läsare i Sverige ska klicka på reportaget och då genererar det annonsintäkter till tidningen. Ett ganska fult sätt kan man tycka men vad gör man inte för att överleva. Rätt mycket skulle jag påstå även om det är på bekostnad av någon annan. Rutten sätt att tjäna pengar på, svar ja! I Susanna Skarries fall handlar det nog inte om CLICKBAIT utan man känner sig hotade av Hyresgästkassan som konkurrent och vill vara den enda aktören i Sverige och då ger… Read more »

Pelle
7 månader sedan
Betyg :
     

Hmmm, intressant. Förekommer det sådan pajkastning ofta från fröken Skarrie? Rätt tufft att bli avslöjad på detta sätt.

Morgan
7 månader sedan
Betyg :
     

Oj, varför låter Aftonbladet Susanna Skarrie sprida lögner på det sätt hon gör?

Mohamed
7 månader sedan
Svar till  Morgan

Clickbait min vän. Annonsintäkter.

Morgan
7 månader sedan
Svar till  Mohamed

Jaha, ohederligt. Tack för info.

Simon
7 månader sedan
Betyg :
     

Det här var inte alls bra. Är det vanligt att journalister helt uppenbart ljuger på sådant sätt som Susanna Skarrie gör. Hon blev ju nu avslöjad ganska lätt. Hoppas inte att det förekommer sådana lögner allt för ofta i alla fall.

Tråkigt.

Ulla
7 månader sedan
Betyg :
     

Susanna Skarrie är bäst även om hon på sanningen vrider. Hon har rätt till det hon är en journalist. Förstår ni det. Man får inte säga att en journalist ljuger. Journalister har gått utbildning. De får skriva vad dom vill men inte ni.

Dragan
7 månader sedan
Svar till  Ulla

Riktigt så fungerar det inte Ulla. Du får tänka om där. Susanna Skarrie har inte ensamrätt på att sprida lögner om enskilda individer och deras företag utan några som helst påföljder. I detta fall verkar påföljden vara att man har lyckats avslöja Susanna Skarrie som en lögnare.

Hur hade du reagerat om någon från exempelvis aftonbladet skrev en artikel där tidningen hänger ut dig som en tjuv som stjäl folks prylar och sedan sprider och delar detta på Facebook.

Inte se kul va?

Du får tänka om lite. Tror du glömde bort det.

Lycka till!

Ahmed
7 månader sedan
Betyg :
     

Har tillsynsenheten erhållit ett svar från Susanna Skarrie?