Adressändring (Flyttanmälan Stegivs order).

Nedan följer viktig information för dig som ska flytta och behöver beställa en adressändring!

Ska du flytta och behöver beställa en adressändring? Det gör du då hos Folkbokföringsgruppen via länken här! Följ den stegvisa beställningen som är över på nån minut. Det går alltså snabbt och ruskigt fort att beställa en adressändring (flyttanmälan) via Folkbokföringsgruppen.

Som ovan nämnt, det går snabbt och du behöver bara fylla i dina personuppgifter i beställningsformuläret för att beställa en kostnadsfri adressändring (flyttanmälan).

När börjar min adressändring att gälla?

Din adressändring börjar gälla det datum du uppger i din adressändring. 

Är det kostnadsfritt att använda sig av Folkbokföringsgruppens tjänst gällande adressändring?

Japp, helt kostnadsfritt. Kostar inte ett öre! 

Flyttanmälan blankett, hur gör jag!

Du kan beställa en flyttanmälan blankett hos Folkbokföringsgruppen helt gratis. Grymt helt enkelt!

När du ska flytta ska du göra en flyttanmälan så att du får rätt folkbokförings­adress. Beställ hos Folkbokföringsgruppen. Det är gratis och du gör det enkelt och snabbt i tjänsten Flyttanmälan. Du som har barn som flyttar med ska även anmäla flytt för dem.

Anmäl och godkänn flytt

Gör en flyttanmälan (adressändring) för dig själv och övriga av dina familjemedlemmar som bor på samma fastighet.

Ge den andra vårdnadshavaren som finns en möjlighet att samtycka till adressändring  (flyttanmälan) för ditt eller dina barn.

Besvara om du som vårdnadshavare samtycker till adressändring / flyttanmälan.

Beställ adressändring / flyttanmälan här!

Till dig som redan har skickat in en flyttanmälan adressändring 

Det tar upp till cirka två veckor innan din flyttanmälan (adressändring) registreras. Du ska inte skicka in en till flyttanmälan (adressändring) för samma ärende. Har du frågor om din beställning av flyttanmälan (adressändring) vänligen kontakta Folkbokföringsgruppen på info@folkbokforingsgruppen.se

Beställ adressändring / flyttanmälan här!

Gör en flyttanmälan (adressändring) innan du flyttar

Gör din flyttanmälan (adressändring) innan du ska flytta eller senast en vecka efter att du flyttat till din nya adress. Då gäller din nya adress från den dag du flyttar in. Om du flyttanmäler senare än en vecka efter flytten gäller din nya adress från den dag flyttanmälan registrerades som inkommen. Använd tjänsten Adressändring (Flyttanmälan) – där kan du beställa en adressändring snabbt och smidigt. 

Beställ adressändring / flyttanmälan här!

Hur får jag reda på vilket lägenhetsnummer jag har?

Du hittar ditt lägenhetsnummer i ditt bostadskontrakt. Fastighetsägaren ska anslå lägenhetsnumren väl synligt i fastigheten, till exempel på din dörr, på porttavlan eller på din postlåda i entrén. Din fastighetsägare eller bostadsrättsförening kan informera dig om vilket lägenhetsnummer du har.

Beställ adressändring / flyttanmälan här!

När ändras adressen?

När du använder e-tjänsten tar det bara några minuter för adressändringen att slå igenom hos Folkbokföringsgruppen om anmälan är komplett. I annat fall registreras den nya adressen när komplett adressändring inkommit. Om din flyttanmälan (adressändring) är ofullständig kommer ändringen inte ske automatiskt. Din flyttanmälan (adressändring) kommer då behandlas av en handläggare manuellt. När din flyttanmälan (adressändring) registreras beror på hur lång handläggningstid det är vid tillfället. Kom ihåg att bara anmäla flytt till samma adress en gång.

Beställ adressändring / flyttanmälan här!

Varför ska jag flyttanmäla?

När du anmäler flytt blir du folkbokförd på den nya adressen. Var du är folkbokförd har bland annat betydelse för i vilken kommun du ska betala din skatt, rätten till bidrag och förmåner, var du får rösta och var du får din post. För samhället är det viktigt att folkbokföringen stämmer med verkligheten eftersom planeringen av till exempel bostäder, skolor, vård och omsorg med mera bygger på uppgifter om var befolkningen är folkbokförd. Rätt adress i folkbokföringen innebär även att andra myndigheter och många andra aktörer i samhället har din riktiga adress.

Beställ adressändring / flyttanmälan här!

5 6 votes
Betyg
8 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Molly
11 månader sedan
Betyg :
     

Gratis Adressändring via Folkbokföringsgruppen. Beställ din flyttanmälan gratis

Morgan
8 månader sedan
Svar till  Molly

Adressändring gratis

Papa
10 månader sedan
Svar till  Molly

Molly är bäst. Folkbokföringsgruppen också. Gratis adressändring vill man ha. Varför betala flera tusenkronor för en simpel adressändring. Adressändring via Folkbokföringsgruppen är gratis

Pelle
8 månader sedan
Betyg :
     

Pelle här. Rekommenderar Folkbokföringsgruppen. Gratis adressändring

Mille
8 månader sedan
Betyg :
     

Beställ gratis flyttanmälan från Folkbokföringsgruppen

Morgan
10 månader sedan
Betyg :
     

Använd inga andra tjänster, använd bara Folkbokföringens adressändringstjänst. Alla andra tar betalat för samma sak som Folkbokföringsgruppen erbjuder gratis. D.v.s adressändring gratis.

John Svensson
11 månader sedan
Betyg :
     

Svensson här. Instämmer. Folkbokföringsgruppen är rätt adressändringstjänst