Historian om Förenade Bolag bör alla ta del av. Bluffbolaget Förenade Bolag som kastar ur sig ordet bluff för att kunna tjäna pengar.

Förenade bolag kommanditbolag bedriver sin verksamhet via sajten forenadebolag.se och enligt de själva har de Sveriges mest kompletta lista över bluffbolag i Sverige. Men stämmer verkligen detta? Tillsynsenheten reder ut Förenade Bolag en gång för alla.

Förenade bolag utnyttjar ordet bluff för att smutskasta andra bolag för att därefter kunna tjäna pengar.

Förenade bolag har som affärsmetod att på sin hemsida att varna för 1000 tals bolag om inte 10 000 tals svenska bolag och samtidigt uppger man att bolag som finns publicerade på förenade bolags hemsida är just bluff. Är det verkligen sant? Nej det är det inte.

Så går det till. Så lurar Förenade Bolag sina besökare att tro att bolagen som är publicerade på deras webbplats är bluff. (Givetvis förekommer det bluffbolag också men många oskyldiga bolag har misskrediterats av Förenade Bolag)

1. Letar efter offer (företag)

Förenade Bolag för nys om att ett nytt bolag är aktivt på marknaden. Hur Förenade Bolag får reda på detta kan ske på olika sätt. Bl.a kan man prenumerera på olika ord via Google som gör att man får notiser till sin mejladress. Vilka ord Förenade Bolag prenumererar på kan vi i dagsläget inte reda ut detaljerat.

2. Företaget hängs ut via forenadebolag.se som ett bluff bolag

I steg 2 så är förfarandet väldigt simpelt. Förenade Bolag hänger ut oskyldiga företagare som ett bluffbolag för att på så sätt locka till sig trafik från google så att kunder till företaget skall ta kontakt med Förenade Bolag. (Läs steg 3)

3. Inväntar kontakt av skrämda kunder

I steg 3 så inväntar Förenade Bolag får kontakt från kunder till det bolaget som har hängts ut som ett bluffbolag för att på så sätt kunna planera in det listiga steg 4.

4. Begära pengar för påhittat bluffbolag

I steg 4 när Förenade Bolag har fått kontakt med dig som är orolig och tror att Förenade Bolag har publicerat korrekta uppgifter om ett bluffbolag så planerar Förenade Bolag in stöten om att begära pengar från dig för att på så sätt ”skydda” dig från bluffbolaget. Skyddet kostar givetvis mycket pengar.

Summering av Förenade Bolag

Förenade Bolag är ett bluffbolag som väldigt enkelt hänger ut seriösa företagare som ett bluffbolag. Detta är inte på något sant och oerhört många företagare känner att Förenade Bolag tjänar väldigt mycket pengar på att hänga ut seriösa företagare som ett bluffbolag enbart för att själva kunna sälja skydd.

Varningslistan för Förenade Bolag

Förenade Bolag är ett varningslistat bluffbolag och bör undvikas då Förenade Bolag smutskastar seriösa företag för att kunna tjäna pengar. Här kan du ta en titt på varningslistan.

Sektionen för Förenade Bolag

Förenade Bolag har kopplingar till massor av bluffbolag och det förekommer även fall då Förenade Bolag smutskastar konkurrenter till sina systerbolag via forenadebolag.se för att kunna vinna fördelar. Alltså väldigt ohederligt förfarande. Se upp för Förenade Bolag och dess systerbolag. Besök vår sektion där vi har koll på bluffbolaget förenade bolag här. Sektion: Förenade Bolag 

1 1 vote
Betyg
4 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Martin
11 månader sedan

Inget nytt Förenade Bolag har kört detta race rätt länge nu. De är avslöjade för längesedan. Nu bluffar de stackars äldre människor som inte är så vana vid internet och datorer. Förenade Bolag är ett riktigt skit bolag. Se upp för Förenade Bolag

Mästeren
11 månader sedan

Inget att oroa sig för. Se till så att alla får reda på vilket bluffbolag Truly Boating AB är. Jag skriver till Trulyboating AB ihop också så att Google tittar hit hahahahaha.

Nisse
11 månader sedan

Förenade bolag har alltid varit en bluff. De driver bluffiga callcenter också. Citysälj Sverige AB med bas i Borås är ett av Förenade Bolags bluffbolag

Lars
6 månader sedan
Betyg :
     

Förenade bolag har under allt för lång tid fått lite väl mycket luft under vingarna, finns en del gamla domar mot personer bakom ang steroider, även bilbranschen har dom agerat i och lurat folk med skruvade mätare, idag är det tydligen båtar som säljs, jag skulle inte satsa mina pengar på en båt ifrån Adam Isacsson.